مزوتراپی مو و ابرو

مزوتراپی مو و مزوتراپی ابرو از موثرترین روش هایی هستند که به کمک آنها می توانید رشد موی خود را تقویت کنید. ریزش موی سر یا ابرو، کم پشت بودن آن ها یا جنس نازک و ضعف موهای این دو منطقه از مشکلات شایعی است که هر فردی ممکن است در دوره ای از زندگی خود تجربه کند. در کنار دیگر روش های درمانی و تقویتی، مزوتراپی یکی از پرطرفدارترین و اثرگذارترین روش ها برای کنترل ریزش و تقویت بافت موها به شما می رود.

مزوتراپی مو و ابرو

مزوتراپی چیست؟

هنگامی که فردی دچار ریزش می شود، در حقیقت فولیکول های موی وی ضعیف شده اند. تقویت فولیکول مو با رساندن مواد مغذی مورد نیاز، مکمل ها و یا حتی تقویت خون رسانی به این منطقه امکان پذیر است. این اتفاقی است که در مزوتراپی رخ می دهد. مزوتراپی شامل تزریق مجموعه ای از مواد معدنی، ویتامین ها، آنزیم ها و مکمل های مورد نیاز به بخش میانی پوست است. ضعف فولیکول مو ممکن است علل ریشه ای همچون دلایل ژنتیکی داشته باشد. اما صرف نظر از علت ریزش، تقویت فولیکول ها می تواند ماندگاری آن ها افزایش دهد.

مزوتراپی ابرو چگونه انجام می شود؟

برای انجام مزوتراپی مو و ابرو از سرنگ هایی با سوزن بسیار کوچک (به طول ۴ تا ۱۳ میلیمتر) استفاده میشود. عمقی که سوزن در پوست فرو می رود، با توجه به جنس پوست و سن مراجعه کننده متفاوت است. سوزن باید به لایه میانی پوست -یعنی جایی که فولیکول های مو واقع شده اند- برسد. پوست افراد مختلف ضخامت یکسانی ندارد و این پزشک است که عمق مورد نظر را تشخیص می دهد. به طور میانگین سوزن در عمق ۱ تا ۱.۵ میلیمتری از سطح پوست فرود خواهد آمد. بنابراین مزوتراپی مو درد بسیار جزئی و اندکی دارد. در مزوتراپی ابرو و مو، تزریق باید به شکل زاویه دار صورت گیرد. زاویه فرود سوزن بستگی به موضع تزریق دارد که پزشک متخصص با توجه به آن، زاویه مناسب را تعیین می کند. البته تزریق را می توان به کمک ابزاری به نام مزوگان نیز انجام داد. اینکه مزوتراپی مو و ابرو به صورت دستی انجام شود یا توسط دستگاه مزوگان، به انتخاب پزشک بستگی دارد. در هر صورت نتایج هر دو روش یکسان خواهند بود. مزوتراپی نیازی به ضد عفونی کردن ندارد.

مزوتراپی مو و ابرو

مزوتراپی مو و مزوتراپی ابرو برای چه کسانی مناسب است؟

مزوتراپی یک روش تقویتی برای داشتن موهایی سالم تر و قوی تر است. این روش مورد تایید سازمان غذا و دارو است و هیچ گونه خطری برای سلامتی انسان ندارد. بنابراین هرگاه احساس کردید موها از رشد طبیعی خود بازمانده اند یا کیفیت قبلی خود را ندارند، می توانید با مراجعه به پزشک برای دریافت مزوتراپی ابرو یا مزوتراپی مو اقدام نمایید. به طور کلی اصلی ترین کاندیدای مزوتراپی شامل موارد زیر هستند.

  •  افرادی که به دلیل شیمی درمانی موهای خود را از دست داده اند.
  • افرادی که کاشت مو و ابرو داشته اند. در این موارد مزوتراپی برای تقویت فولیکول های کاشته شده به کار می رود.
  •  افرادی که ریزش موی الگوی زنانه یا مردانه و ژنتیکی دارند.
  • افرادی که دچار آلوپسی آره آتا یا همان کچلی موضعی عصبی هستند. البته در صورت حاد بودن درمان های دیگری هم نیاز است.
  • افرادی که ساقه موی آن ها دچار آسیب شده. در چنین مواردی موی فرد دچار تغییر ضخامت، نازک شدن و خرد شدن می شود.
  • افرادی که رشد موی آن ها کند شده.
  • افرادی که به دلیل استرس عصبی دچار ریزش مو شده اند.
  • افرادی که به تلوژن افلوویوم دچار شده اند. این مشکل پس از بارداری برای برخی بانوان اتفاق می افتد و به خوبی با مزوتراپی قابل کنترل است.

عوارض مزوتراپی مو و ابرو

مزوتراپی یک درمان غیر تهاجمی و کم خطر است. بنابراین به هیچ عنوان نگرانی از بابت عوارض طولانی و آزاردهنده وجود نخواهد داشت. مواردی که در ادامه ذکر می شوند، تنها آثار زودگذر و موقتی پس ازتزریق هستند. ممکن است به دلیل ورود سوزن به پوست تا چند روز در ناحیه تزریق احساس درد یا سوزش داشته باشید. مشاهده قرمزی نیز طبیعی است. این موارد بعد از ۲ تا ۳ روز محو خواهند شد. تورم خفیف نیز از دیگر عوارض احتمالی مزوتراپی به شمار می رود. در صورتی که پیش از مزوتراپی ابرو و مو داروهای رقیق کننده خون مصرف کرده باشید، ممکن است دچار کبودی یا خون مردگی در نواحی تزریق شوید. البته این مورد نیز طی چند روز برطرف خواهد شد.

مراقبت های قبل از مزوتراپی مو و ابرو

  • حداقل تا ۲۴ ساعت قبل از مزوتراپی مو از شامپوها و ماسک های تقویت کننده مو، مواد آرایشی مو و ابرو ها، صابون های لیفت ابرو و مواردی از این دست بر روی موها و ابروهای خود استفاده نکنید.
  • پیش از مراجعه برای مزوتراپی مو بهتر است موهای خود را با شامپو های سبک (مثل شامپو بچه) بشویید.
  • از مصرف داروهای رقیق کننده خون همچون ایبوپروفن ها و آسپرین بپرهیزید.

مزوتراپی مو و ابرو

مراقبت های بعد از مزوتراپی مو

  • بهتر است یک تا دو روز بعد از مزوتراپی از حمام کردن بپرهیزید. تا یک هفته بعد هم زمان در حمام ماندن را به حداکثر ۱۵ دقیقه کاهش دهید.
  • به سراغ مصرف داروهای رقیق کننده خون نروید.
  • مصرف دخانیات را تا چند روز به حداقل برسانید.
  • از ماساژ دادن موضع تزریق پرهیز نمایید.
  • ورزش کردن تا دو روز پس از انجام مزوتراپی ممنوع میباشد. زیرا تعریق سر و صورت می تواند به خروج مواد تزریق شده از پوست بیانجامد.
  • استفاده از مواد آرایشی و تقویتی مو (من جمله محلول ماینوکسیدیل) در ۲۴ ساعت اول پس از تزریق ممنوع است.

مزوتراپی مو و ابرو بعد از کاشت

کاشت مو و ابرو یکی از روش های درمان کم پشتی موهای سر است که در سال های اخیر با اقبال زیادی از سمت جامعه مواجه شده. با کاشت مو می توانید کم پشتی های شدید و طاسی سر را به طور کامل درمان کرده و جذابیت خود را بازیابید. اما یکی از نکات مهم که بعد از کاشت باید در نظر داشته باشید، این است که فولیکول های تازه کاشته شده نیاز به تقویت دارند. در حقیقت استخراج و تغییر مکان فولیکول های مومی تواند آن ها را به شدت ضعیف کند. به همین دلیل است که بعد از کاشت تا چند ماه باید بسیار با احتیاط با موهای تازه کاشته شده رفتار کنید. انجام مزوتراپی پس ازکاشت ابرو و مو از توصیه های اکید پزشکان است. گرچه ضرورتی برای این کار وجود ندارد، اما انجام آن می تواند نتایج کاشت را به شکل چشمگیری بهبود دهد.

فواید مزوتراپی ابرو و مو

استفاده بیش از حد از لوازم آرایشی و بهداشتی روی ابروها، اعمال مواد آرایشی که کیفیت مناسبی ندارند، کندن عصبی موی ابرو و سر، عوامل ژنتیکی و ضربه و شکستگی در نواحی مذکور، می تواند به کم پشتی و ریزش آن ها منجر شود. مزوتراپی ابرو و موی سر می تواند فولیکول های موهای این مناطق را فعال کرده و مواد مورد نیاز آن ها را تامین نماید. در نتیجه سرعت رشد مو افزایش یافته و ضخامت آن ها بیشتر میشود. از دیگر فواید درمان کم پشتی و ریزش با مزوتراپی ابرو و مو، می توان به موارد زیر اشاره داشت.

  • هزینه مناسب
  • عاری بودن از خونریزی
  • عدم نیاز به بیهوشی و حتی بی حسی موضعی
  • سرعت بالا (هر مرحله مزوتراپی حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه زمان می برد)
  • ایجاد ظاهر طبیعی
  • عوارض اندک و بازگشت سریع به حالت عادی

مزوتراپی مو و ابرو چقدر موثر است؟

بسیاری از پزشکان و متخصصان به تاثیرگذاری مزوتراپی اذعان دارند. بدیهی است میزان تاثیر گذاری این درمان، بیش از هرچیز به پاسخگویی بدن فرد مراجعه کننده بستگی دارد. آزمایشات انجام شده در زمینه آثار مزوتراپی مو، حاکی از آن هستند که مزوتراپی نقش قابل توجهی در افزایش قطر ساقه مو دارد. این آزمایشات همچنین نشان داده اند که تغییر ایجاد شده در قطر ساقه مو توسط مزوتراپی بسیار بیشتر از مصرف ماینوکسیدیل بوده است. اما این ادعا که مزوتراپی می تواند به رویش مجدد موهای از دست رفته بیانجامد، هنوز به طور علمی به اثبات نرسیده. به هر صورت تقویت فولیکول موها با افزایش خونرسانی و تامین مواد مغذی مو، از نتایج بلامنازع انجام مزوتراپی مو است که در نهایت به کاهش ریزش ختم می شود.

مزوتراپی مو و ابرو

محلول مزوتراپی مو و ابرو از چه موادی تشکیل شده است؟

ترکیبی که در مزوتراپی به لایه میانی پوست سر و ابرو تزریق میشود، ثابت نیست. مواد تشکیل دهنده این محلول مجموعه از مواد مورد نیاز برای فولیکول مو هستند. با این حال کم و زیاد شدن اجزای این ترکیب با نظر پزشک ممکن است صورت گیرد. مواد تشکیل دهنده محلول تزریقی در کاملترین حالت به شرح زیر هستند.

ویتامین ها:

ویتامین B5 برای افزایش و بهبود تقسیم و بافت سلولی، ویتامین C و A برای کلاژن سازی و ویتامین H یا همان بیوتین برای تنظیم غدد چربی و جلوگیری از ریزش مو لازم است.

مواد معدنی:

مواد معدنی همچون زینک (روی)، فسفر، منیزیم، سلنیوم و مس برای رویش مو مورد نیاز هستند.

سیلیکون:

این ماده با افزایش سن در موها کاهش می یابد و از عوامل ضعف موها به شمار می رود.

آمینو اسید ها:

کراتین یکی از اصلی ترین مواد تشکیل دهنده مو محسوب می شود. کراتین در اصل نوعی پروتئین است و می‌دانیم که پروتئین ها از آمینو اسیدها ساخته می شوند. تامین آمینو اسید مورد نیاز مو به بهبود و اصلاح آن کمک شایانی می کند.

کلسی تونین:

کلسی تونین یکی از هورمون های مورد نیاز مو و موجود در بدن است. کاربرد اصلی این هورمون را جلوگیری از پوکی استخوان می دانند؛ با این حال وجود آن برای تغذیه فولیکول مو نیز ضروری است.

داروهای هورمونی:

آلوپسی آندروژنی از شایع ترین علل ریزش مو است. با مهار هورمون های آندروژنی می توان گام مهمی درجلوگیری از ریزش هایی با الگوی های این چنینی برداشت. سیپروترون استات و فیناستراید از اصلی ترین موادی هستند که به این منظور به کار برده می شوند.

داروهای اتساع دهنده عروق:

خونرسانی به فولیکول های مو یکی از بهترین روش ها برای فعال سازی آن هاست. ماینوکسیدیل، پنتوکسی فیلین و بولفو مدیل از داروهایی هستند که برای این کار مورد استفاده قرار می گیرند.

بی حسی موضعی:‌

گاهی اوقات برای کاهش درد اندکی که در مزوتراپی ممکن است به وجود آید،‌ از بی حسی موضعی استفاده می شود. پروکائین و لیدوکائین دو دارویی هستند که در برای بی حسی به کار برده می شوند. پروکائین به دلیل دارا بودن خاصیت ضد التهابی می تواند در کاهش ریزش مو نیز موثر باشد. به همین دلیل استفاده از آن از دو جهت سودمند است و می تواند با تشخیص پزشک صورت گیرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید