تزریق ژل

تزریق ژل یکی از رایج ترین روش ها برای حجم دهی به بخش های گوناگون صورت به شمار می رود که در جوانسازی پوست نیز تاثیر چشمگیری دارد. صورت های پر دیرتر آثار افزایش سن را نمایان می کنند. به طور کلی یکی از دلایل اصلی ایجاد چین و چروک در پوست، کاهش مایع بین پوستی و نازک شدن لایه های پوست می باشد. بنابراین تزریق ژل میتواند راه حلی موثر و کم هزینه برای اصلاح فرم صورت و بدن و همچنین برطرف کردن آثار افزایش سن باشد.

انواع فیلرهای مورد استفاده برای تزریق

ژل هایی که برای تزریق مورد استفاده قرار می گیرند، در دو نوع دائمی و موقت طبقه بندی می شوند. مواد خارجی که وارد بدن می شوند، توسط سیستم ایمنی شناسایی می شوند. در صورتی که بدن آنها را به عنوان مواد بی خطر شناسایی کند، این مواد را پذیرفته و در مقابله با آن ها واکنش دفاعی نشان نخواهد داد. اما جدا از واکنش های دفاعی، اغلب ٰژل ها از موادی تشکیل میشوند که طبق فرایند های طبیعی داخل بدن مورد تجزیه قرار میگیرند. به همین دلیل است که تزریق ژل آثار موقت دارد و رفته رفته آثار آن کاهش پیدا می کند. البته ژل های دائم نیز وجود دارند. مواد تشکیل دهنده این ژل ها در فرایند های زیستی بدن دخیل نمی شوند و به همین دلیل توسط بدن جذب نخواهند شد. 

فیلرهایی که برای تزریق مورد استفاده قرار می گیرند، اغلب از نوع موقت هستند. این فیلرها اگرچه پس از مدتی جذب شده و از بین میروند، اما هیچ گونه آسیبی برای سلامت بدن ندارند. اما از بین فیلرهای دائمی فقط یک نوع است که مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته و عوارضی روی سلامت افراد ندارد. سایر فیلرهای دائمی از نظر عوارضی که روی بدن ایجاد می کنند یا مورد بررسی قرار نگرفته اند، یا مورد تایید واقع نشده اند و ممکن است ایمن نباشند. 

تزریق ژل با فیلر دائمی

تنها فیلر دائمی مورد تایید پلی متیل متاکریلات (PMMA) است.  البته سازمان FDA استفاده از این فیلر دائمی را تنها برای از بین بردن چروک های عمیق مجاز دانسته و استفاده از آن در سایر کاربردها توصیه نمی شود. معمولا این فیلر را در ترکیب با کلاژن و لیدوکائین به محل مورد نظر تزریق می کنند. 

با ما در ارتباط باشید

تزریق ژل با فیلر موقت

فیلر کلاژن خالص 

این ژل همانطور که از نامش پیداست تنها از کلاژن ساخته شده است. کلاژن یکی از پروتئین های ضروری بدن است که در ایجاد سفتی و حالت ارتجاعی پوست نقش پررنگی دارد. فیلرهای کلاژن خالص در مقایسه با دیگر انواع فیلرها طول عمر پایین تری دارند و در طی ۴ ماه جذب بدن میشوند. کلاژن های مورد استفاده در فیلرهای موقت، از نوع حیوانی (گاوی) هستند.

فیلر هیالورونیک اسید 

هیالورونیک اسید رایج ترین ماده ای است که به عنوان فیلر برای تزریق در نقاط مختلف بدن مورد استفاده قرار می گیرد. ماندگاری هیالورونیک اسید در مقایسه با دیگر انواع فیلر موقت طولانی است (تا حدود یک سال). این ماده به طور طبیعی در بدن انسان یافت می شود و هیچ گونه آسیبی به سلامت وارد نمی کند. هیالورونیک اسیدی که در فیلرها مورد استفاده قرار میگیرد هم میتواند منشاء حیوانی داشته باشد و هم می توان در آزمایشگاه آن را تولید کرد.

بیو فیلر

بیو فیلر یا پلاسما ژل از خون شخص مراجعه کننده استخراج می شود. این ماده به دلیل اینکه از بدن خود بیمار گرفته شده هیچ گونه عارضه جانبی ندارد. ظاهر این فیلر شبیه به هیالورونیک اسید است اما زودتر از آن جذب می شود. این ماده به دلیل مصنوعی نبودن و سازگاری کامل با بدن فرد بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته. این ماده پس از تزریق به داخل بافت مورد نظر، نیاز به یک ماساژ نرم دارد. تهیه بیو فیلر مراحل چندان پیچیده ای ندارد. با یک نمونه از خون شخص می توان پلاسما ژل را تهیه کرد. این ژل پس از ورود به بافت، به راحتی با سلول های پوستی و رشته های کلاژنی پیوند برقرار می کند. به همین دلیل شاهد حرکت ژل، یا ایجاد ناهمواری در پوست نخواهیم بود. از بیو فیلر می توان برای رفع چین و چروک ها، درمان زخم های آتروفیک، کاهش اسکارها و جای آکنه و زخم،کاهش گود افتادگی زیر چشم و حجم دهی، درمان سلولیت، بازسازی پوست آسیب دیده و اصلاح فرم بینی استفاده کرد. 

هیدروکسی آپاتیت کلسیم

ماندگاری هیدروکسی آپاتیت کلسیم ۱۸ ماه است. این ماده به طور طبیعی در دندان ها و استخوان های ما وجود دارد. از این فیلر جهت رفع چین و چروک های صورت و جوانسازی پوست استفاده می شود. اما برای حجم دهی به لب مناسب نیست.

پلی لاکتیک اسید

یک نوع پلیمر آزمایشگاهی است که در بخیه های جذبی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. تزریق ژل پلی لاکتیک اسید یا PLLA طی چند ماه انجام می شود و آثار آن نیز به تدریج نمایان می شوند. این فیلر تقریبا تا ۲ سال دوام دارد. 

مراحل تزریق ژل

با توجه به اینکه ژل ها و فیلرهای موقت، شامل موادی هستند که به طور طبیعی در بدن وجود دارند، نیاز به انجام هیچ گونه آزمایشی پیش از تزریق وجود نخواهد داشت. جلسه مشاوره پیش از تزریق را می توان در همان روز مراجعه برای تزریق به انجام رساند. دراین جلسه پزشک با توجه به انتظارات مراجعه کننده و فرم چهره (یا بخشی که قرار است تزریق انجام شود)، مناسب ترین فیلر و همچنین حجم مورد نیاز از آن، برای حصول نتیجه مورد نظر را مشخص کرده و به فرد اطلاع می دهد. سپس فرایند اصلی تزریق آغاز می گردد.

برای جلوگیری از بروز درد در هنگام تزریق ژل، هم می توان لیدوکائین به فیلر افزود و هم می توان پیش از آغاز تزریق، از کرم های بی حسی استفاده کرد. بی حسی تا حدود یک ساعت پس از تزریق هم باقی می ماند. اما در حد بی حسی دندان پزشکی، که در حرف زدن اختلال ایجاد می کند نخواهد بود. تزریق ژل به کمک سرنگ هایی با سوزن باریک یا کانولای بلانت (یک سوزن باریک، دراز و خمیده) صورت می گیرد. ماساژ بلافاصله پس از تزریق یکی اعمال ضروری است که روی شکل گیری فیلر درون بافت تاثیر میگذارد. رعایت تقارن در هنگام تزریق ژل تحت تاثیر میزان فیلر وارد شده و همچنین نوع ماساژ پس از تزریق است. صورت اغلب افراد به طور طبیعی دارای عدم تقارن اندکی می باشد. به همین دلیل برای جلوگیری از تشدید عدم تقارن و حتی اصلاح آن، باید حجم فیلر وارد شده به هر بافت، متناسب با چهره فرد باشد. 

مزایای تزریق ژل

  • این عمل بسیار سریع انجام می شود و زمان زیادی از فرد نمیگیرد
  • دوره نقاهت ندارد و بلافاصله پس از تزریق ژل می توان فعالیت های عادی را از سر گرفت
  • عوارض داروهای بیهوشی سنگین عمل های زیبایی در این روش وجود ندارد زیرا برای تزریق ژل نیاز به بیهوشی نیست
  • تزریق ژل چهره را جوان تر و شاداب تر کرده و پوست را شفاف می کند
  • محدودیت سنی خاصی برای این کار وجود ندارد و تزریق ژل در میان زنان و مردان بالای ۱۸ سال رایج است

تزریق ژل برای چه افرادی مناسب است؟

تزریق ژل روشی بی خطر و ایمن برای جوانسازی پوست و اصلاح فرم صورت است. اغلب مراجعه کنندگان تزریق ژل را افرادی تشکیل می دهند که به دنبال حجم دهی و کانتور کردن صورت خود هستند. در درجه دوم اشخاصی که می خواهند خطوط و چین و چروک های صورت خود را برطرف کنند به تزریق فیلر روی می آورند. به همین دلیل رنج سنی مراجعه کنندگان گسترده است. محدودیت خاصی از بابت رنج سنی وجود ندارد و افراد بالای ۱۸ سال می توانند اقدام به انجام این فرایند نمایند. در ادامه به مهم ترین کاربردهای این عمل خواهیم پرداخت.

رفع چین و چروک

افزایش سن یکی از عواملی است که سبب نازک شدن پوست می شود. مایع بین پوستی رفته رفته کاهش پیدا می کند و ذخایر کلاژن داخل پوست کم می شود. در نتیجه پوست جمع شده و در محل هایی که دائم در معرض چروک قرار می گیرند دچار شکستگی می شود. تزریق میتواند حجم پوست این مکان ها را افزایش دهد و مانع از چروک شود. 

کانتور کردن صورت و بدن

زاویه دار بودن صورت یکی از فاکتورهای اساسی در زیبایی و شخصیت دار بودن چهره به شمار می رود. برجستگی استخوان های فک و گونه، چهره را قوی تر و پر قدرت تر نشان می دهد. برخی افراد به صورت ژنتیکی صورت های لاغری دارند. این افراد در صورتی که استخوان های برجسته ای نیز نداشت باشند، چهره ای باریک و بدون فرم خواهند داشت. یکی از بهترین راه ها برای جبران لاغری صورت، تزریق ژل است. با تزریق ژل در موضع های گوناگون صورت می توان آن بخش را برجسته تر نشان داد.

حجم دهی

استفاده از فیلر به عنوان روشی برای حجم دهی بخش های مختلف صورت بسیار رایج است. لب ها، لپ و گونه، گودی زیر چشم محل هایی هستند که می توانند به کمک فیلر افزایش حجم را تجربه کنند. 

اصلاح فرم اجزای صورت

با تزریق ژل میتوان برآمدگی ها یا گودی های بخش های گوناگون صورت را اصلاح کرد. برای مثال می توان قوز روی بینی را با تزریق ژل از بین برد و بینی صاف و زیبایی ایجاد کرد.

مراقبت های قبل تزریق ژل

  • در دو الی سه روز قبل و بعد از انجام تزریق از مصرف الکل و داروهای رقیق کننده خون بپرهیزید. الکل خون را رقیق کرده و احتمال خون مردگی را افزایش می دهد.
  • بهتر است قبل از مراجعه برای تزریق استحمام کنید. زیرا در دو روز اول نباید به محل تزریق آب (خصوصا آب داغ) رسانده شوند

مراقبت های بعد از تزریق

  • از قرار گرفتن در معرض آفتاب در طولانی مدت بپرهیزید
  • به طور کلی رسیدن گرما به ناحیه تزریق توصیه نمی شود. بنابراین در روزهای نخست، از رفتن به حمام با آب داغ، سونا، خوردن نوشیدنی ها و غذاهای داغ پرهیز کنید
  • ورزش های سنگین پس از تزریق، ممکن است به جابجا شدن فیلر بیانجامد. بنابراین تا دو روز از انجام ورزش های سنگین خودداری کنید
  • بعد از تزریق ژل از کمپرس سرد استفاده کنید تا احتمال کبودی و تورم به حداقل برسد
  • در شب های اول بعد از تزریق محل خواب خود را به گونه ای تنظیم کنید که به موضع تزریق فشار وارد نشود

عوارض تزریق ژل

تزریق ژل از جمله اعمال جوانسازی پوست به شمار می رود که کمترین میزان عوارض را دارند. در صورتی که از ژل مناسب و استاندارد برای تزریق استفاده شود و فرایند در کلینیک های تخصصی زیبایی صورت گیرد، امکان بروز عفونت تقریبا صفر خواهد بود. استفاده از آنتی بیوتیک هایی که توسط پزشک تجویز خواهند شد، از بروز عفونت جلوگیری می کنند. 

تزریق ژل از نظر ایجاد بروز حساسیت نیز بسیار ایمن است. به ندرت پیش می آید که شخصی به فیلر هایی که مورد تایید سازمان FDA قرار گرفته اند حساسیت نشان دهد. علت این امر این است که موادی که در فیلر به کار برده شده اند، اغلب به طور طبیعی در بدن ما وجود دارند. البته حتی در صورت بروز حساسیت، امکان خنثی کردن اثر فیلر و تخلیه آن وجود دارد. برای نمونه در صورتی که شخصی به فیلر هیالورونیک اسید حساسیت نشان دهد، می توان با تزریق هیالورونیداز در موضع تزریق، فیلر تزریق شده را از بین برد. عوارض دیگری که ممکن است اشخاص پس از تزریق ژل با آن رو به رو شوند، عبارت اند از:

  • قرمزی و کبودی
  • تورم
  • درد خفیف
  • خارش
  • حساس شدن پوست به لمس (به ندرت اتفاق می افتد)

این عوارض در همه افراد بروز نمی کنند. اما در صورت بروز نیز بسیار خفیف بوده و طی ۱ الی ۲ روز از بین می روند.

آیا تزریق ژل برای سلامتی خطرساز است؟

بدن انسان در مقابل ورود هر نوع ماده خارجی از خود واکنش نشان می دهد. این مواد در صورتی که به عنوان عامل خطرساز شناسایی شوند، مورد واکنش های دفاعی قرار میگیرند. اما در صورتی که بدن آن ها را بپذیرد، به هیچ عنوان برای سلامتی خطرساز نخواهند بود. تمامی فیلرها مورد تایید سازمان غذا و دارو آمریکا بوده است و از لحاظ عوارض مورد بررسی قرار گرفته اند. در نتیجه فیلری که تاییدیه FDA را داشته باشد، به هیچ عنوان برای سلامتی خطرساز نیست.

4 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید