عوارض کاشت ابرو طبیعی از مهم ترین عواملی است که متقاضیان انجام این عمل باید با آن آشنا باشند. در میان انواع پیوند های طبیعی مو، کاشت ابرو، به دلیل کوچکی موضع کاشت، عوارض کمتر و دوران نقاهت کوتاه تری دارد. کاشت ابرو طبیعی یکی از روش هایی است که میتوان به کمک آن، به بهبود و اصلاح فرم چهره پرداخت.تاثیر چشمگیر پرپشتی ابرو در زیبایی ظاهری افراد غیر قابل انکار است. ابروهای پرپشت و خوش حالت، فرم چهره و زیبایی چشم ها را بیشتر نمایان می سازند. بنابراین اگر به هر دلیلی با کم پشتی ابرو مواجه هستید و قصد کاشت دارید، آشنایی با عوارض کاشت ابرو طبیعی، می تواند شما را در پیمودن سریعتر مراحل بهبودی یاری دهد.
ضرورت آشنایی با عوارض کاشت ابرو طبیعی
شدت و میزان عوارض کاشت ابرو طبیعی در هر شخصی با شخص دیگر متفاوت است. برخی از افراد ممکن است اصلا دچار عارضه قابل توجهی نشوند و به سرعت به حالت عادی بازگردند. از طرفی دیگر، برخی ممکن است حساسیت بالایی از خود نشان داده و درگیر دوره نقاهت شوند. اما اصولا چیزی که در اغلب افراد مشاهده می شود، ملاک قرار می گیرد. اما جدا از این مورد، به طور کلی که پیوند ابرو جزو اعمال کم خطر و با عوارض کوتاه مدت است.
بعد از انجام هر جراحی و درمانی، مراقبت هایی وجود دارد که اجرای آنها، بازگشت به حالت طبیعی را تسریع می کند. آشنایی با عوارض کاشت مو طبیعی، باعث می شود تا بتوانید خود را از قبل برای علائم احتمالی آماده کنید و فرصت انجام اقدامات لازم را داشته باشید. به علاوه بسیاری از علائمی که بعد از عمل مشاهده می شوند (مانند قرمزی و تورم) کاملا عادی بوده و جای هیچ گونه نگرانی ندارند. اما اگر فرد از قبل با این موارد آشنا نباشد، دچار استرس شده و این خود روند بهبودی وی را کاهش می دهد.از سویی دیگر اگر عوارض بیش از حد طولانی شوند، لازم است که فرد برای مراقبت های ثانویه با پزشک خود مشورت نماید. به همین دلیل آشنایی با عوارض کاشت مو طبیعی و مدت زمان طبیعی به طول انجامیدن هر کدام از آنها، امری ضروری و شایان توجه است.
علل ریزش موی ابرو
کم پشتی ابرو ممکن است به طور ژنتیکی و مادرزادی در افراد وجود داشته باشد. یا اینکه تحت شرایط محیطی، بروز بیماری های اکتسابی، ضربه و یا قرار گرفتن پوست زیر ابرو در معرض مواد به خصوص به وجود آید. به طور دقیق تر، شایع ترین علل ریزش ابرو عبارت اند از:
- عوامل مادرزادی و ژنتیکی
- برداشتن بیش از حد ابروها و ضعف ریشه برای رشد مجدد
- ضربات و شکستگی در ناحیه ابرو
- بیماری های تیروئیدی
- آلوپسی یونیورسالیس یا آلوپسی توتالیس
- بیماری های سیستماتیک بدن
-
سوختگی پوست صورت
اما به هر صورت، فرقی ندارد که علت کم پشتی موی ابرو چه باشد. در هر صورت، کاشت ابرو طبیعی راه حلی موثر و بی خطر برای جبران این مشکل است. البته در صورتی که شخصی همچنان به ریزش موی فعال در ناحیه ابرو دچار باشد، باید ابتدا مورد درمان قرار گیرد. پس از توقف فرایند ریزش و پایدار شدن جمعیت موهای این ناحیه، می توان برای کاشت ابرو طبیعی اقدام کرد.
انواع روش های کاشت و عوارض مربوط به آن ها
سه روش اصلی برای کاشت ابرو طبیعی وجود دارد. این روش های عبارت اند از: روش FUT، روش FUE و روش SUT. با توجه به اینکه فرایند کاشت ابرو در این سه روش با هم فرق می کند، هر کدام از آنها عوارض متفاوتی نیز ایجاد می کنند.
عوارض کاشت ابرو با روش FUT
این روش شامل استخراج نواری از پوست سر برای برداشت فولیکول هاست. با توجه به رهیافتی که برای استخراج فولیکول ها استفاده می شود، FUT با درد و خونریزی بالایی همراه است. در روش FUT نمی توان به تراکم بالایی دست یافت. در ضمن جای بخیه نیز عارضه ظاهری دیگری است که مراجعه کنندگان با آنها مواجه خواهند شد.از دیگر عوارض این نحوه کاشت ابرو، می توان به بروز درد، قرمزی و کبودی، تورم و خارش در موضع پیوند اشاره داشت. به علاوه، به دلیل اینکه بخش قابل توجهی از پوست بانک مو بریده می شود، خونریزی بالایی در هنگام کاشت شاهد خواهید بود. از سویی بزرگ بودن ناحیه بریده شده احتمال بروز عفونت را افزایش می دهد.
به دلیل خونریزی و درد زیاد در روش FUT، گاهی اوقات پزشک مجبور به استفاده از بیهوشی خواهد بود که آن هم عوارض ثانویه خاص خود را دارد. کاشت مو در این روش به استراحت بیشتری نیاز دارد و فعالیت زیاد می تواند به خونریزی محل زخم منجر شود. به همین دلیل است که اصولا این روش دیگر چندان مورد توجه افراد قرار نمی گیرد و بیشتر از روش های SUT و FUE استفاده می شود که عوارض بسیار کمتری دارند.
عوارض کاشت ابرو با روش SUT و FUE
در این روش ها دیگر خبری از استخراج نواری از پوست بانک مو نیست. فولیکول ها به صورت دانه ای از پوست خارج می شوند و برش های بسیار ریزی روی بانک مو ایجاد می شود. در نتیجه خونریزی قابل توجهی شاهد نخواهید بود. این شیوه کاشت ابرو طبیعی، عارضه قابل توجه و به خصوصی ندارد.تمامی عوارض آن کوتاه مدت بوده و به سرعت از بین می روند. پس از کاشت ابرو با این روش، حتی استراحت قابل توجهی نیز نیاز ندارید. در نتیجه میتوانید ادامه فعالیت های روزانه خود را از سر بگیرید. با مراقبت های توصیه شده از سوی پزشک و مصرف درست دارو ها، همین عوارض اندک هم از بین خواهند رفت.
انواع عوارض کاشت ابرو طبیعی
پیوند طبیعی ابرو اگرچه کار خطرناکی نیست، اما مانند هر پیوند طبیعی دیگری، عوارض و دوره نقاهت مشخصی دارد. عوارض کاشت ابرو طبیعی را می توان در چند گروه طبقه بندی کرد.
عوارض طبیعی ناشی از سیستم ایمنی بدن
سیستم ایمنی بدن، به گونه ایست که در مقابل ورود هر ماده جدیدی از خود واکنش نشان می دهد. البته در پیوند مو، به این دلیل که از فولیکول های خود شخص استفاده می شود، این واکنش دفاعی به اندازه پیوند های دیگر نیست. اما به هر حال سیستم دفاعی بدن واکنش های خود را نشان می دهد که البته این خود نشان از عملکرد درست این سیستم دارد. عوارض کاشت ابرو طبیعی عموما محدود به همین واکنش های طبیعی بدن هستند. این عوارض شامل موارد ذیل می باشند.
- قرمزی
- خارش
- کبودی
- تورم
- درد
- پوسته پوسته شدن
عارضه های نام برده تقریبا بین تمامی کسانی که برای کاشت ابرو طبیعی مراجعه می کنند مشترک است. معمولا درد، پس از از بین رفتن بی حسی موضعی خود را نمایان می سازد. اما مقدار آن در هر شخص متفاوت است. در برخی از افراد به هیچ عنوان درد محسوس و آزاردهنده ای مشاهده نمی شود. اما در صورت تمایل می توان از مسکن هایی که پزشک برای این منظور تجویز می کند، استفاده کرد.
قرمزی، خارش، کبودی و تورم در نواحی ابرو، پلک ها و چشم ها ممکن است بروز کنند. پوسته شدن نواحی اطراف ابرو نیز امری طبیعی است که به دلیل حساس شدن پوست رخ میدهد. این عامل نیز نگران کننده نخواهد بود و به سرعت از بین می رود.این عوارض طی مدت کوتاهی برطرف می شوند. با توجه به اینکه موضع کاشت ابرو محدود و کوچک است، این دست از عوارض کاشت ابرو طبیعی، نهایتا ۳ تا ۴ روز باقی می مانند. البته مشروط بر اینکه در طی این ۳ الی ۴ روز پس از جراحی، دستورات پزشک را به درستی دنبال کنید و از دارو ها و لوسیون های تجویز شده استفاده نمایید.
عوارض مربوط به داروهای بی حسی
دسته دیگری از عوارض کاشت ابرو به داروهای بی حسی مربوط می شوند. کاشت ابرو نیازی به بیهوشی ندارد اما برای این کار از بی حسی موضعی استفاده می شود. برخی از افراد ممکن است در هنگام دریافت داروهای بی حسی واکنش های آلرژیک بروز دهند. حساسیت نسبت به داروهای بی حسی موضعی به سه دسته تقسیم می شوند:
- واکنش های توکسیک
- واکنش های روان زا
- واکنش های آلرژیک
در اغلب موارد، واکنش نسبت به داروهای بی حسی از نوع روان زا بوده و مربوط به ترس بیمار هستند. واکنش ایمونولوژیک واقعی نسبت به داروهای بی حسی بسیار نادر است. اما برای جلوگیری از بروز مشکل، بهتر است پیش از انجام جراحی کاشت ابرو طبیعی، تست حساسیت روی مراجعه کننده انجام شود.
عوارض مربوط به عفونت
در صورتی که عمل کاشت ابرو طبیعی در مراکز معتبر صورت نگیرد، شانس عفونت بعد از کاشت افزایش پیدا می کند. عفونت هم می تواند در ناحیه ابرو بروز کند و هم در ناحیه بانک مو. بروز عفونت پس از کاشت ابرو سه دلیل شایع دارد:
- استفاده از ابزار های آلوده و استریل نشده
- کاشت مو در عمق نامناسب
- عدم رعایت بهداشت و عدم استفاده از آنتی بیوتیک پس از جراحی
زخم های کوچکی که برای کاشت فولیکول ها روی پوست ایجاد می شوند، خودشان می توانند راهی برای ورود آلودگی به داخل بدن و بروز عفونت فراهم کنند. به همین دلیل است که استفاده از داروهای آنتی بیوتیک پس از کاشت ابرو طبیعی، امری حائز اهمیت محسوب می شود. با مصرف به موقع داروهای آنتی بیوتیک می توان از بروز این گونه از عوارض جلوگیری کرد. البته عدم قرار گیری طولانی مدت در برابر آفتاب و همچنین نظافت موضع کاشت با دستورالعمل های صادر شده از سوی پزشک نیز عوامل دیگری هستند که احتمال بروز عفونت را به حداقل میرسانند.
عفونت فولیکول مو، فولیکولیت نام دارد. علائم بروز این عفونت، پیدایش دانه های (جوش های) چرکی و قرمز در محل است. این دانه های قرمز در صورتی که درمان نشوند، بر روی پوست گسترش می یابند و در نهایت به بروز زخم آتروفیک می انجامند.
تداوم بی حسی
گاهی اوقات در هنگام ایجاد برش و برداشت فولیکول ها از بانک مو، برخی از عصب های این ناحیه از پوست آسیب می بینند. به همین دلیل فرد ممکن است تا مدتی در این نواحی حس نداشته باشد. البته این عارضه به خودی خود ترمیم می شود. در حقیقت اعصاب طی چند روز به بازسازی و ترمیم خود می پردازند.
راه هایی برای کاهش عوارض کاشت ابرو طبیعی
برای کاهش مدت دوام عارضه های پدیدار شده پس از پیوند ابرو، راه حل هایی وجود دارد. عوارض کاشت ابرو طبیعی حتی اگر خطرساز هم نباشند، ظاهر مناسبی ایجاد نمی کنند و طبیعتا همه ترجیح می دهند به سرعت از دوره نقاهت این جراحی سریع تر عبور کنند. به این منظور راه هایی در ادامه ذکر شده اند که رعایت آن ها به بهبود علائم پس از کاشت منجر خواهد شد.
تغذیه مناسب
نقش تغذیه در افزایش توان بدن برای بازسازی و ترمیم خود بسیار چشمگیر است. رساندن انواع ویتامین ها، پروتئین ها و مواد مورد نیاز دیگر بدن سبب می شود تا برش های ایجاد شده در پوست به سرعت التیام پیدا کنند و احتمال عفونت از بین برود. به علاوه رساندن مواد مورد نیاز بدن، به تثبیت فولیکول های کاشته شده و حصول نتایج بهتر از کاشت ابرو طبیعی منجر خواهند شد.
استراحت کافی
استراحت کافی، شامل خواب به موقع و عدم اعمال فشارهای سنگین به بدن در روز های اولیه پس از کاشت می شود. خواب و استراحت به خودی خود فرصت مناسبی برای بازسازی بدن فراهم می آورد. به علاوه به دلیل اینکه فولیکول های تازه همچنان ضعیف هستند، وارد آوردن فشار های سنگین ممکن است آنها را تحت تاثیر قرار دهد.
استفاده از آنتی بیوتیک
استفاده از آنتی بیوتیک از بروز عفونت جلوگیری می کند. آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط پزشک باید سر موقع و به اندازه مصرف شوند تا حداکثر تاثیر مثبت خود را داشته باشند.
رعایت نظافت
رعایت نظافت، استفاده از پماد ها، دارو ها و شستشو طبق دستورالعمل های پزشک، هم احتمال عفونت را کاهش می دهد و هم فرایند بهبود را سرعت می بخشد. البته در امر شستشو باید نهایت دقت را به خرج دهید. زیرا همانطور که ذکر شد، فولیکول های تازه پیوند شده، ضعیف هستند.
مراجعه به مرکز کاشت ابرو معتبر
کاشت ابرو بهتر است در مرکزی انجام شود که اولا از کادری خبره و مجرب برخوردار است؛ ثانیا عوامل بهداشتی به طور کامل در آن رعایت می شوند. این عوامل تاثیر به سزایی بر روند کاشت ابرو طبیعی و عوارض ناشی از آن دارند. مرکزمشاوره و زیبایی راستین با بهره مندی از تیمی متخصص و امکانات به روز، فضایی بهداشتی و ایمن برای کاشت ابروی مراجعه کنندگان عزیز فراهم آورده است.